fredag 23 september 2011

En 53-årig lakritsfantast


Här i veckan fyllde pappa 53 år vilket vi firade med att bjuda hem Pappa och Mamma till oss. Vi bjöd på fyllda pasta rullar och självklart pappa till ära, lakrits pannacotta. 
Ingredienser:
1/2 Påse mald turkisk peppar
3 dl vispgrädde
3 st. gelatinblad
2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 dl Hallon
Lakritsdekoration 
Gör så här:
Låt gelatinbladen ligga och svälla i ca 5 min. Mixa sedan den turkiska pepparn så att det blir ett fin kornigt pulver. Koka sedan upp grädde, mjölk och socker till sockret löses upp. Ta sedan bort kastrullen från plattan och häll sedan i gelatinbladen, turkiska pepparn samt vaniljsockret. Häll sedan upp blandningen i fyra olika skålar och låt stå i frysen 3-4 timmar. Garnera sedan med lite hallon för att bryta av smaken. Jag dekorerade även med lite "lakrits bitar" som jag införskaffat från hemsidan Zmaka.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar